Valami történik Orbánnal, ha elmegy a magyar-magyar csúcsra

POLITIKA
2015 december 03., 13:30
photo_camera

Így nyitott Orbán Viktor a Magyar Állandó Értekezleten 2013-ban. Minden idők legenerváltabb előadáskezdése volt Orbántól. 

Amit aztán elütött egy tréfával, majd még egyszer megigazította a homlokát, és Semjén Zsolt biztató nevetése után beszélt 23 percet.

Itt van mindez hosszabban.

De ez már 2013-ban volt. 

Erre most mi történik? 

photo_camera

A helyszín a Máért, a szomszéd Semjén Zsolt. Vagy az egyik, vagy a kettő együtt van ilyen hatással a miniszterelnökre.

Nézzék ezt a videót, ami miatt a 2013-as nyitás már csak minden idők második legenerváltabb kezdése:

Vagy az egész csak annak szól, hogy milyen nehéz évről évre ugyanott felszólalni és elsütni ugyanazt a tréfát:

"A Zsuzsanna azzal, hogy a mondandómat előadásnak minősítette, túlságosan magasra tette a mércét, azt leverném, ha elfogadnám az ő invitálását, tehát én csak egy bevezetőt szeretnék mondani. Az azzal semben támasztott követelmények nyilván esendőbbek, mint egy előadással szemben támasztottak." (2013, majd jött a 23 perces beszéd.) 

"A megnyitó tágas dimenzió megrettentettek, ehhez képest én sokkal szűkebb mezőben szeretnék hozzászólni a mai tanácskozáshoz." (2014, majd jött egy 28 perces előadás.) 

"Minden évben az az én feladatom, hogy egy rövid bevezetőt, amit nagyképűen az ülésvezető előadásnak hív, szóval egy rövid bevezető keretében megpróbáljak egy olyan keretet adni, amely a mondandómat követő beszélgetés számára értelmezhető teszi az utánam szóló gondolatait". (2015, aztán 40 percig beszélt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.