A körmendi önkormányzat kiállt a biciklis hullámvasút mellett

A körmendi önkormányzat közleményben szólt vissza azoknak, aki értetlenül néztek a város legújabb bicikliútján tomboló betonviharra.

Fotó: Kóbor Zoltán

Az önkormányzat nagyon sajnálja, hogy a hírek nem a több százmilliós beruházásról szóltak, hanem 3 kilométeres bicikliútnak csak arról a 200-300 méteres szakaszáról, ahol a a hullámok tombolnak. 

Persze a közleményben végig szigorúan csak idézőjelben beszélnek a „hullámokról", mert szerintük „a lakóingatlanok és a 8-as főút közötti szintbeli különbségek miatt egyedül a tervezett és az ezek alapján kivitelezett megoldás jöhetett szóba."

Emlékeztetnek, hogy nem ez az első eset, hogy a lakóingatlanok miatt hullámokkal bolondították meg a bringautat, de a körmedi önkormányzat szerint az a szakasz 

azóta is kiválóan szolgálja a célját, nem történt olyan baleset, ami az út minősége miatt történt volna."

A városvezetés nem hagyja, hogy a huhogók elvegyék az élményt a körmendi bringásoktól:

Szerencsére a kis számú negatív vélemény ellenére a város lakói pozitívan fogadták a város kerékpárúthálózatának továbbfejlesztését. Az itt élők és az ide érkező turisták mostantól biztonságosan, kényelmesen és nyugat-európai minőségben tudják megközelíteni a városrészt kerékpáron is. "

Az RTL Híradója le is tesztelte az ugratókat: