Két év börtönt kapott egy román képviselő, akit egy üzletember 60 tonna grillcsirkével kent meg, majd felnyomta

bűnügy
2015 december 04., 13:32
comments 37

Nem jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy román képviselőt, amiatt hogy egy üzletembertől illegálisan 60 tonna grillcsirkét kért és fogadott el, amit később a választók között osztogatott szét.

Florin Popescu, a Traian Basescu államfő védnökségével alakult Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője volt. A korrupcióellenes ügyészség tavaly júniusban emelt vádat a politikus ellen, aki azóta függetlenként politizál a román törvényhozásban.

A vád szerint a 2012-es helyhatósági választáson, amikor a Dambovita megyei önkormányzat elnöki tisztségére pályázott, egy üzletembertől illegális kampányfinanszírozást kért. A képviselő nem pénzt, hanem 60 tonna grillcsirkét kapott.

Őt az üzletember jelentette fel, aki azt állította, hogy eredetileg 250 ezer eurót kért tőle Popescu, amit sokallt, és csak 100 ezer euró értékben volt hajlandó hozzájárulni a választási kampányhoz. Cserébe a politikus állami szerződést ígért az üzletembernek.

Tavaly áprilisban a legfelső bíróság egy másik képviselőt ítélt jogerősen egy év letöltendő börtönbüntetésre amiatt, hogy egy üveg whiskyt és 3000 lej (kb. 200 ezer forint) csúszópénzt fogadott el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.