Ezzel a videóval átélheted, milyen autistának lenni

életmód
2015 december 05., 06:48
comments 130

A brit Nemzeti Autista Társaság készítette ezt a videót, ami azt próbálja meg érzékeltetni, milyen érzés autistának lenni.

Azt mindenki tudja, hogy az autisták nehezen kommunikálnak másokkal, és nem jók a szociális érzékeik, de azt kevesebben tudják, hogy sokuk szenzoros érzékenységtől is szenved.

Míg a legtöbb ember könnyen fel tudja dolgozni a háttérben hallható vagy látható ingereket (például azt, hogy ember beszélgetnek, vagy autók húznak el a közelben), az autizmussal élők küzdenek, hogy ezeket figyelmen kívül tudják hagyni. Ez a túlérzékenység a videóban látottakhoz képest durvább is lehet, kiterjedhet ízekre és illatokra is, ami már tényleg nagyon intenzív.

Mások egyébként éppen ellenkezőleg működnek, pont hogy gyakran könnyen nem veszik észre ezeket az ingereket. (IFLS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.