Barcelonában meg akarják akadályozni, hogy Woody Allen-múzeumot nyissanak Picasso iskolájában

külföld
2015 december 06., 18:34
comments 111

A barcelonai szakszervezetek meg akarják akadályozni, hogy a város vezetése Woody Allen-múzeummá alakítsa át Pablo Picasso egykori művészeti iskoláját. Szerintük ez csak a városba özönlő turistáknak lenne jó, nem a helyieknek. 

Az Escola d’Arts i Oficis de Barcelona jelenleg a tartományi kormány tulajdonában van. Az épület már 2009 óta üresen áll. Jaume Roures a Mediapro nevű spanyol tévé és filmes vállalat vezetője dobta be az ötletet, hogy a korábbi iskolát egy olyan múzeummá alakítanák át, ami Woody Allenről szólna.

A szakszervezetek közben azért kezdtek el kampányolni, hogy az 1775-ben felállított épület maradjon meg oktatási intézménynek. Ezért a hétvégén demonstrációt tartottak az épület előtt. Emlékezették a város polgármesterét arra a tavaly májusi ígéretére, hogy újra fogja nyitni a művészeti iskolát.

Korábban a város vezetése egymillió euróval szállt be Woody Allen Vicky, Cristina Barcelona című filmjébe. A város vezetése szerint ez bőven megérte nekik, mert a film jó reklámot csinált a városnak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.