Ha nekünk az időjárás miatt nincs is miért örülnünk, a Nemzetközi Űrállomás legénysége boldog lehet

Az időjárási körülmények miatti többszöri halasztás után vasárnap sikeresen felbocsátották a Cygnus teherűrhajót a floridai Cape Canaveralból. A személyzet nélküli teherűrhajó 3,3 tonna rakományt szállít a Nemzetközi Űrállomásra, a rakományban víz, élelem, ruha mellett tudományos műszerek és az űrsétákhoz szükséges holmi van.

A mostani indítás a jelek szerint sikeres volt: nem robbant fel az Atlas-5 hordozórakéta, nem úgy, mint tavaly októberben az Antares, ami fellövése után másodpercekkel tűzgolyóként hullott vissza a földre. Akkor 2,3 tonnányi szállítmány semmisült meg.

Áprilisban az oroszoknak nem sikerült pályára állítaniuk egy Progressz M-27M teherűrhajót, ami például levegőt szállított volna az űrállomásra. Júniusban a SpaceX Falcon 9 típusú hordozórakétája robbant fel két perccel a fellövés után. A három kudarcos kísérlet miatt eléggé megcsappantak a készletek az űrállomáson, de mától vége az ínségnek. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.