Egy floridai polgármester az összes Trumpot kitiltaná a városából

Elég nagy visszhangokat (pontosabban megacunamit) vert az USA-ban, hogy a repbulikánusok legnépszerűbb elnökjelöltje, Donald Trump kijelentette, megtiltaná a muszlimoknak, hogy Amerikába utazzanak.

A Tampa Bay-i hallgatóság egy része kitörő örömmel fogadta a javaslatot, a mérsékeltebbek és a demokraták fasiszt-o-métere viszont alaposan kiakadt.

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos, akit Trump külön támadott kampányában, cserébe bejelentette, hogy ingyen részt vehet az Amazon űrprojektjében, amellyel 2016-ban elrepítenék a Földről.

A floridai St. Petersburg demokrata polgármestere, Rick Kriseman pedig kijelentette, minden Trumpnak megtiltja a városba való belépést. (Az USA-ban több mint 8000 Trump él a legutolsó cenzus adatai szerint.) Aztán arra hivatkozott, hogy viccelt, de - kérdezett vissza - vajon Trump viccelt-e?

Említésre méltó még J. K. Rowling reakciója is, aki egyenesen főhőse, Harry Potter legnagyobb ellenlábasához, Voldemorthoz hasonlította az elnökaspiráns milliárdost. 

Közben az AP-nek nyilatkozó szakértők komolyan válaszoltak arra a kérdésre, hogy a muszlimok kitiltását egyáltalán megtehetné-e elnökként Trump, és szerintük - az alkotmány módosítása és a tökéletesen működő vallási gondolatokat olvasó készülék nélkül - nem. (CityLab/Twitter/AP/HuffPo)