Szükségállapotot javasol a WHO a kárpátaljai gyermekbénulás miatt

külföld
2015 december 08., 05:56
comments 107
photo_camera


Egészségügyi szükségállapot bevezetését javasolta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ukrán korrmánynak, mivel két gyermekbénulásos esetet is találtak, az ország magyarlakta részében - jelentette a CNN.

A gyermekbénulást hivatalosan már majdnem sikerült megszüntetni, a betegséget 99 százalékban eltüntették a Földről. Európában ez előtt 5 évvel jelentették az utolsó ilyen esetet.

Maga a megbetegedésekről szóló hír nem új, hanem idén nyári. Csakhogy az ukrajnai lapok szeptemberben még tagadták, hogy a vallási okokból soha be nem oltott négyéves rahói és a tíz hónapos técsői kisfiú - akikről a helyi lapok fontosnak tartották megírni, hogy nem cigányok voltak - gyermekbénulásban szenvedett.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.