A szmogriadós Peking lakóinak az üzeni az állami média, hogy maradjanak pozitívak

külföld
2015 december 09., 09:25
comments 49

Hétfő óta van érvényben Peking történetének első vörös, legmagasabb fokú szmogriadója. A város egész területén az egészségügyi határérték tízszerese a levegőben mért szállópor koncentráció. Az iskolák zárva tartanak, az építkezéseket leállították, az autóforgalmat korlátozták a fővárosban. A állami média felszólította a lakosságot, hogy

maradjanak pozitívak, legyenek derűlátóak. 

photo_camera AFP / Zhao WANG

A mosoly mellett még azt javasolják, hogy igyanak sok teát, ne dohányozzanak, és a szabadban töltött órák után vízzel töröljék át a bőrüket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.