Kamu egyetemi mészárlást akarnak rendezni fegyvertartás-mániás idióták Texasban

külföld
2015 december 09., 21:48
comments 305

Miután az újabb és újabb tömeges mészárlások után mind Barack Obama, mind az amerikai véleményformálók egy jelentős része szigorúbb fegyvertartási szabályokat sürget, fegyvertartásért küzdő csoport tagjai egy ál-tömegmészárlást terveznek megrendezni a hétvégén az University of Texas területén. 

Állításuk szerint az ügy támogatói előbb át fognak vonulni Austin városán töltött fegyverekkel, majd előadnak egy 'színházi performanszt'. Ekkor művért és fegyverzajt imitáló eszközöket is be fognak vetni. A programot két csopport, a Come and Take It Texas és a DontComply.com szervezi. 

Szerintük ugyanis azzal, hogy az országban fegyvermentes zónákat hoznak létre, például az egyetemek területén, csak további mészárlásoknak készítik elő a terepet. A fegyvertartás teljes liberalizációja mellett érvelők szerint ugyanis ezek a tömeges mészárlások mindig megakadályozhatóak lettek volna, ha bárkinél bármikor lehetne éles fegyver. 

Egy felfegyverzett társadalom udvarias társadalom. 

- ez a jelmondatuk. Minden további információ a Facebook-eseményből derül ki. (via MotherJones)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.