Lesz wifi a moszkvai temetőkben

külföld
2015 december 10., 15:27
comments 65

A metrón, a buszokban és a parkokban már eddig is volt ingyen wifi Moszkvában, most viszont úgy döntöttek, hogy kiterjesztik a hozzáférést a temetőkre is. Kezdésnek a három legnagyobb moszkvai temetőben helyezik el a wifiket.

A városi temetők igazgatója szerint ez majd több embert fog a temetőkbe csábítani, mondjuk Csehov, Hruscsov, Gagarin vagy Jelcin sírjához. Néhány külön jelzett helyen lehet majd csatlakozni az információs szupersztrádához.

Közben egyébként az orosz állam tovább szigorít az internet szabályozásán: a blogok indítását állami regisztrációhoz kötik, tilos "szélsőségesnek" minősített tartalmakat terjeszteni, néhány ellenzéki honlapot meg egyszerűen csak betiltottak.

(NPR, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.