Megszülettek a világ első mesterséges megtermékenyítéssel összehozott kutyái

tudomány
2015 december 10., 05:26
comments 19

A hét kiskutya több éves kísérletezés után jött világra. Vannak köztük beagle-cocker spániel keverékek és csak beagle-ek is. A kísérlet során fagyasztott embriókat ültettek be egy kutyába, ugyanazzal a módszerrel, amit embereknél is alkalmaznak. Az egy alomba született kölykök három szülőtől származnak.

Azon túl, hogy nagyon aranyosak, tudományos szempontból azért fontos, hogy vannak, mert az eredmény segíthet más, veszélyeztetett fajok megmentésében is. Az amerikai Cornell University kutatói szerint bizonyos emberi és állati betegségek gyógyításához is közelebb kerültek.

Dr Alex Travis, a kutatás vezetője szerint a tudósok már a 70-es évek óta próbálkoztak a kutyákkal, de ez az első alkalom, hogy összejött. „Most van hét normális, egészséges, boldog kutyusunk”- tette hozzá. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.