A második világháború idején szorult be a kéménybe egy brit kisfiú Télapónak címzett levele

cukiság
2015 december 11., 22:11
comments 73

A dél-angliai Readingben épp egy ház kandallóját újították fel, amikor Lewis Shaw, ez egyik építőmunkás egy papírdarabot talált összehajtogatva a kéményben. A füst meglepően jó állapotban őrizte meg a levelet, amiről rögtön látszott, hogy nagyon régi. Az egyik oldalán egy cirkalmas betűkkel írt levél van, a másik oldalán pedig egy David nevű kisfiú kevésbé cirkalmas betűkkel írt levele a Télapónak.

David egy Rupert mackós könyvet kért, egy pár papucsot és egy doboz krétát.

Lewis Shaw és munkatársai nagyon meghatódtak a levélen. A Telegraph-nak azt mondták, hogy már csak a kívánságok szerénységéből is látszott, hogy régen írhatták, hiszen mostanában a gyerekek ezeknél sokkal értékesebb, nagyobb és több ajándékot akarnak maguknak karácsonyra.

Shaw feltette a Facebookra a levélről készített képeit, és maga is elkezdett nyomozni, hogy megtalálja Davidet. A ház szomszédjában lakó idős nő pont tudott ebben segíteni, ugyanis ő emlékezett David családjának keresztnevére, így pedig nagyon egyszerű volt már lenyomozni az illetőt.

photo_camera David és Lewis Shaw

David és Shaw pénteken találkoztak, az idős férfi felismerte a levelet, és kiderült az is, hogy az üzenetet 1943 karácsony előtt írta.

Ha az utóbbi 72 évben nem is érkezett válasz David levelére, most Shaw és kollégái úgy döntöttek, meglepik a férfit az 1943-ban kért ajándékokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.