Ezt a zászlót választották ki az új-zélandiak a népszavazáson

külföld
2015 december 11., 06:43
comments 81

Feldolgozták az eredményeket a szigetországban, ahol az ausztrálra kevésbé hasonlító nemzeti lobogóra írtak ki konzultációt, és 552,827 szavazattal Kyle Lockwood terve végzett az élen:

Ez lett volna az új zászló
photo_camera

Borzasztó szoros volt a verseny, a kormányzati honlapon lehet megtekinteni, mennyire kevéssel verte csak meg a második helyre befutott pályaművet. 

Ha minden rendben megy, akkor márciustól ez lehet majd Új-Zéland hivatalos új zászlója, amennyiben legyőzi egy újabb népszavazáson a jelenlegi zászlót. 

A népszavazást hatalmas nemzetközi médiafigyelem kísérte, többek között azért, mert az elején ennyire nagyszerű tervek is felmerültek:

photo_camera
photo_camera

Aztán persze közbeszóltak a hivatalos rosszfejek, és összeállt egy zsűri, hogy négy versenyzősre szűkítse a több ezer tervből állós mezőnyt. 

Innen jött ki a győztes pályamű. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.