Szanyi: Az MSZP belesimult a NER-be, a magyar sajtó egy szaros sörért is lemegy kutyába Brüsszelben

POLITIKA
2015 december 12., 09:33
comments 177

Az MSZP EP-képviselője a legutóbbi nagy sikerű vita után ismét egy hosszú threadbe bonyolódott a tumbleren.

A külső olvasóként kicsit nehezen átlátható vitából két dolgot érdemes kiemelni. Egyrészt a baloldali Deutsch Tamás ilyeneket kiabál ki a brüsszeli zuhanyhíradóból:

"Sajnos kiveri a szemem, ahogy akár egy szaros sörért a magyar sajtó és média egyes képviselői lemennek kutyába, itt Brüsszelben."

Illetve, kérdésre válaszolva:

"Kifejtem: látom, hallom, hogy a firkászok zöme miket mond nekem, majd kikkel kávézgatnak-sörözgetnek a parlamenti bárokban, aztán mik jelennek meg a neten, meg máshol."

Konkrét nevek aztán nem kerülnek elő.

A másik, amikor az MSZP népszerűtlenségének okai magyarázza.

"Ennek sok oka van. Mondok párat!
1) Baloldali pártként a nyakunkba húztunk egy halom liberálist, ami összezavarta a polgárok fejét.
2) Engedtük, hogy néhány zavaros, vagy azzá vált figura blamáljon minket.
3) Próbáltunk úriemberek lenni a fideszes gazemberekkel.
4) Jelenleg is több ponton belesimultunk a NER-be.
5) Választási vereségként értelmeztük a Fidesz csalásait."

Amik persze aligha jelentenek újdonságot bárkinek, de ilyen nyíltan azt, hogy az MSZP "több ponton belesimul a NER-be", nem mindig szokták kimondani. Igaz, a legfőbb betegség Szanyi szerint nem ez, hanem az, hogy 

"kiszolgáljuk a kapitalizmust".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.