Egy orosz hadihajó figyelmeztető lövéseket adott le török halászokra az Égei-tengeren

külföld
2015 december 13., 12:44
comments 111

Ezt az orosz kormány közölte. Az orosz védelmi minisztérium szerint azért került erre sor, mert csak így tudták elkerülni a két hajó ütközését. A török halászhajó ugyanis 600 méterre megközelítette az orosz hajót. A halászok csak akkor kanyarodtak el, mikor az orosz katonák kézilőfegyverekkel tüzelni kezdtek rájuk. Moszkvában berendelték a külügyminisztériumba a török katonai attasét. Az orosz török viszony rettenetesen rossz, mióta a török légierő lelőtt egy szíriai területeket bombázó orosz gépet, amiért az engedély nélkül török légtérbe lépett néhány másodpercre. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.