Egyetlen régióban sem nyert a Nemzeti Front a második fordulóban

külföld
2015 december 13., 19:20
comments 476

Az első előrejelzések szerint egyetlen régióban sem sikerült győznie a Nemzeti Frontnak a franciaországi regionális választások vasárnap tartott második fordulójában. 

Hiába vezettek a két héttel ezelőtt megrendezett első forduló után tizenháromból hat régióban is, a második fordulóra visszaestek a harmadik helyre és egyetlen régió vezetését sem tudták elhozni. Az exit-pollok szerint a Nicolas Sarkozy vezette jobbközép pártja lett az est győztese, másodikok a kormányzó szocialisták lettek.

Marine Le Pen és unokahúga is indultak jelöltként, az előzetes eredmények alapján mindketten vesztettek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.