Szlovák óratolvajt adott át az Interpol a magyar rendőrségnek

A szlovák állampolgárságú, 28 éves M. Katarina és 45 éves társa, a szintén szlovák H. Patrik a rendőrség szerint 2012 őszén három alkalommal ment be Budapesten V. és VI. kerületi óraszalonokba és ékszerüzletekbe, ahol magukat külföldinek kiadva elterelték az eladók figyelmét, a próbálásra megkapott nagy értékű órákat ahhoz megtévesztésig hasonló hamisítványokkal kicserélték.

Persze külföldinek annyira nem lehetett nehéz kiadniuk magukat, ha szlovák állampolgárok, de ezt most mellékes.

Ami nem mellékes, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután beazonosította a párt, európai elfogatóparancsot adott ki ellenük. A nyomozásban kiderült, hogy 45 éves férfi Németországban, a 28 éves nő pedig Csehországban ül börtönben, a 2012-esekhez hasonló bűncselekmények elkövetése miatt.

M. Katarina épp most töltötte le csehországi börtönbüntetését, szabadulása után pedig az Interpol közvetítésével átadták a magyar hatóságoknak. A nőt a ferihegyi reptérről az V. kerületi kapitányságra szállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. (police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.