Hét napig tűzszünet lesz Jemenben

háború
2015 december 14., 08:39
comments 20

Mindegyik oldal azt ígéri, hogy betartja hétfő éjféltől érvényes tűzszünetet Jemenben.

Az Arab-félsziget déli részén lévő országban március óta dúl erőteljesen a polgárháború. 

A siíta felkelők elkergették a kormányt, és erre Szaúd-Arábia (és néhány másik öbölmenti szunnita királyság) beavatkoztak a felkelők ellen. Irán viszont a felkelőket támogatja pénzzel és fegyverrel. 

A bonyolult felállásról itt írtam részletesen. Az ENSZ becslése szerint tavasz óta legalább hatezren haltak meg a háborúban.

A mostani tűzszünetről az ENSZ közvetítésével sikerült megállapodni. Az egy hét alatt béketárgyalások folynak majd Svájcban, szintén az ENSZ felügyeletével. (yemenonline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.