Közrendvédelmisek voltak a bűncselekményben érintett TEK-esek

bűnügy
2015 december 14., 18:29

Mint azt délután írtuk, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ belső ellenőrzési szerve tavaly decemberben feljelentést tett a TEK-nél szolgáló egyes rendőrök ellen a rendőrügyeket vizsgálni hivatott Budapesti Nyomozó Ügyészségnél, miután felmerült a gyanú, hogy 

a TEK egyes munkatársai csaltak egy országos tévén futó betelefonálós nyereményjátékban. 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség kommunikációs ügyeit kezelő Fővárosi Főügyészség után most a TEK is válaszolt kérdéseinkre. A válaszból kiderül, hogy a TEK esetlegesen érintett rendőrei közrendvédelmisek voltak, konkrétan objektumőri feladatokat láttak el a szervezetnél, és hogy miután felmerült a bűncselekmény gyanúja, el is távolították őket a TEK-től. 

Azt nem tudni, hogy továbbra is rendőrként tevékenykednek-e. 

Íme a TEK levele:

"A Terrorelhárítási Központ (TEK) belső ellenőrző tevékenysége során tárta fel néhány, a TEK állományába egykoron vezényelt, közrendvédelmi beosztásban dolgozó rendőr gyanús és feltehetően jogellenes cselekményét. A TEK vezetése nem tűr meg sorai között olyanokat, akikkel kapcsolatban bűncselekménynek akár a gyanúja is felvetődik, ezért haladéktalanul megtette a megfelelő lépéseket a hatáskörrel rendelkező Nemzeti Védelmi Szolgálat felé.

A büntetőeljárás megindításakor a TEK főigazgatója azonnali hatállyal intézkedett az érintett személyek állományból való eltávolításáról, a Terrorelhárítási Központhoz történő vezénylésüket megszüntették.

Az információk szerint a cselekmény nem függött össze a személyek szolgálati feladataival, a TEK vezetésének azonban következetesen képviselt álláspontja, hogy soraiban csak erkölcsileg és büntetőjogilag teljes mértékben feddhetetlen munkatársakat alkalmaz."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.