A Blikk szerint egy városligeti iskola udvarán akarta megölni Orbánt a 60 éves terrorista és 62 éves társa

POLITIKA
2015 december 15., 06:22
comments 271

Hétfőn reggel a Népszabadság írta meg, hogy a TEK-nek előre ki kellett menekítenie Orbánt egy helyről, ahol merényletet tervezett ellene a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szervezet két tagja.

Ők azok, akiket november 20-án fogott el a TEK, és az elfogást Hajdú János együtt jelentette be a bombagyárosnak nevezett S. Roland elfogásával. S. Rolandról később kiderült, hogy csak a 2. világháborús relikviákat gyűjt, és ügyében annyi volt a Hajdú által emlegetett nemzetközi szál, hogy a srácnak volt két felvidéki magyar barátja. A bíróság a TEK bizonyítékai alapján nem rendelte el még S. előzetes letartóztatását sem, nemhogy a haverjaiét.

A Magyar Nemzeti Hadsereg tagjai viszont a TEK szerint tényleg nagyon komoly fenyegetést jelentettek. Autójukban két géppisztolyt, több tucat lőszert és hangtompítót is találtak a terrorelhárítók.

Most a Blikk megírta azt is, hogyan tervezték a merényletet a miniszterelnök ellen.

A 60 éves budapesti M. Péter és 62 éves társa, a gödöllői R. Gyula a Blikk szerint november 21-én használták volna a fegyvereiket, amikor Orbán is szónok volt egy kommunizmus áldozatairól szóló megemlékezésen.

Aznap a miniszterelnök a Szent Imre-templomban volt egy misén, majd a VI. kerületi, Derkovits Gyula Általános Iskola udvarára ment. Ebben az épületben volt 1945–1948 között a szovjet állambiztonság börtöne. Orbán itt mondta el beszédét, és helyezett el koszorút.

Utána viszont a tervezett program szerint a Terror Háza Múzeumig tartó kegyeleti sétán kellett volna részt vennie, de a Blikk szerint erre a miniszterelnök már nem ment el.

A Blikk szerint az elővigyázatosságra M. Péter (60) és R. Gyula (62) diabolikus tervei miatt volt szükség.

A Blikk üggyel kapcsolatos kérdéseire sem a TEK sem Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője nem reagált érdemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.