Egy éve ette meg Orbán és Semjén a tüntetők csokijait

2014. december 15-én dohányipari dolgozók csokit küldtek a Parlamentbe, hogy felhívják a képviselők figyelmét, és arra kérjék őket, hogy ne szavazzák meg a TrafikMutyi 2.0-s törvényt. (Ez mondta ki, hogy a trafikok csak az állami, vagy azzal szerződésben álló dohány-kiskeredeskelmi ellátóktól vehetik a cigit, és a jogszabályt kétharmados, sarkalatos törvénnyé is emelték.)

A csokoládé hátoldalán ez állt:

„Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts kérlek tejesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!”

A gasztronómia nagy szerelmeseként ismert Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes erre megette az édességet. A törvényt pedig megszavazták.

Gif: Cink.hu

„Azt nem bántam, hogy megeszi, elvégre ajándéknak is szántuk, és egy csokinak általában ez lesz a sorsa. Az sokkal jobban fájt, hogy meg sem fordította a papírját, el sem olvasta, mi van ráírva” – nyilatkozta erről Birta Zsolt, a négygyerekes apa akinek a családtagjai voltak a csokipapíron.

Semjén Zsolt csokipapírját Ikotity István LMP-s képviselő szerezte meg, aki elárverezte a „cinizmus ereklyéjét”, amit 251 234 forintért vettek meg.

Az Országgyűlés házirendje szerint egyébként tilos étkezni a parlamenti patkóban, így Kövér László házelnöknek büntetést kellett volna kiszabnia Orbánékra, semmi ilyesmi nem történt.