Nem értik a meteorológusok, hogyan adhattak engedélyt egy építkezésre néhány méterrel a balatoni viharobszervatórium mellé

balaton
2015 december 16., 22:51
comments 174

Engedélyt adtak a siófoki Balatoni Viharjelző Obszervatórium mellett néhány méterrel egy magánépítkezésre, ami azért érthetetlen, mert a meteorológusok szerint lehetetlenné tenné a precíz mérést.

photo_camera

Az obszervatóriumban 1956 óta mérnek, gyűjtenek adatokat. A mérőeszköztől néhány méterre folytatott építkezés miatt azonban rengeteg dologban megbízhatatlanná, összemérhetetlenné válnának az adatok. Többek között a szélerősséggel, nedvességgel, hőmérséklettel és az UV-sugárzással kapcsolatos adatokat befolyásolná az építkezés.

Az OMSZ ezért fellebbezett az engedély kiadása ellen.

A telek egyébként, amire az építési engedélyt kiadták, korábban a Mol strandja volt, 2004 óta pedig új tulajdonosa van. 2013-ban akartak már építeni ide, akkor az OMSZ tiltakozása miatt megsemmisítették az engedélyt, de egy fellebbezés után most egy még nagyobb épületre kaptak engedélyt.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.