December közepe is elmúlt, de még mindig vannak tanárok, akik a novemberi fizetésüket várják

politika
2015 december 17., 10:54
comments 203

December 17-e van, hét nappal vagyunk karácsony előtt, de még mindig vannak magyar tanárok, akik

nem kapták meg a novemberi fizetésüket!

Olvasónknak, Évának november 30-án lett volna esedékes a fizetése, de most azt írja, hogy

még mindig nem kapta meg.

December 3-án Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter technikai hibáról beszélt, szerinte a Magyar államkincstárnál bevezetett új elszámolási program miatt csúsztak a fizetések.

"Mindenki meg fogja kapni a pénzét, csupán minimális késésről vagy csúszásról van szó" - mondta,

hozzátéve, hogy "egy ilyen nagy rendszer átalakításakor meggyőzódésem szerint teljesen természetes".

Az Államkincstár még aznap tovább tolta magáról a felelősséget, állítván, hogy a bérszámfejtés megvolt, a munkabér kifizetése a munkáltatók feladata. Akárhogy is, akkor az volt az állítás, hogy december 10-ig mindenki megkapja a fizetését.

A határidő óta eltelt egy újabb hét, és még mindig sokan vannak, akik nem kapták meg. Közben eltelt december fele, és nyakunkon a karácsony, amire tán be is kéne vásárolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.