Gattyán György pert nyert a NAV-val szemben

gazdaság
2015 december 17., 11:55
comments 114

Az Európai Bíróság szerint nem csalt adót Gattyán György, ezért a NAV-nak meg kell szüntetnie a Docler - és Gattyán - vagyonának zárolását.

Az Európai Bíróság döntése szerint a magyar pornómilliárdoshoz köthető, a livejasmin.com weboldalhoz kapcsolódó know‐how hasznosításával összefüggésben kötött licencszerződés célja nem az adóelkerülés volt.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott ítélet szerint 

önmagában az a körülmény, hogy egy lincenciaszerződést egy másik tagállamban letelepedett társasággal kötöttek meg, amely tagállam a licencbeadó társaság székhelye szerinti tagállaménál alacsonyabb általános hozzáadott érték adót alkalmaz, további körülmények hiányában nem tekinthető visszaélésszerű gyakorlatnak.

Ezzel eldőlt a közel két éves vita, melynek eredményeként felszabadíthatóvá vált Gattyán Magyarországon zárolt magánvagyona és a tulajdonában levő Docler csoport vagyonelemei is. Az ítéletben ennek értékét közel 30 millió euróban, azaz több mint 24 milliárd forintban határozták meg.

Gattyán cége a livejasmin.com weboldalhoz kapcsolódó know-how-t adott bérbe egy Lalib nevű portugál cégnek. WebMindLicenses és a Lalib közötti licencszerződés célja NAV szerint adóelkerülés volt. A NAV különböző jogcímeken összesen 21,2 milliárd forint megfizetésére kötelezte Gattyánékat. Később a cég az Európai Bírósághoz fordult. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.