Gattyán György pert nyert a NAV-val szemben

2015 december 17., csütörtök 11:55
116

Az Európai Bíróság szerint nem csalt adót Gattyán György, ezért a NAV-nak meg kell szüntetnie a Docler - és Gattyán - vagyonának zárolását.

Az Európai Bíróság döntése szerint a magyar pornómilliárdoshoz köthető, a livejasmin.com weboldalhoz kapcsolódó know‐how hasznosításával összefüggésben kötött licencszerződés célja nem az adóelkerülés volt.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott ítélet szerint 

önmagában az a körülmény, hogy egy lincenciaszerződést egy másik tagállamban letelepedett társasággal kötöttek meg, amely tagállam a licencbeadó társaság székhelye szerinti tagállaménál alacsonyabb általános hozzáadott érték adót alkalmaz, további körülmények hiányában nem tekinthető visszaélésszerű gyakorlatnak.

Ezzel eldőlt a közel két éves vita, melynek eredményeként felszabadíthatóvá vált Gattyán Magyarországon zárolt magánvagyona és a tulajdonában levő Docler csoport vagyonelemei is. Az ítéletben ennek értékét közel 30 millió euróban, azaz több mint 24 milliárd forintban határozták meg.

Gattyán cége a livejasmin.com weboldalhoz kapcsolódó know-how-t adott bérbe egy Lalib nevű portugál cégnek. WebMindLicenses és a Lalib közötti licencszerződés célja NAV szerint adóelkerülés volt. A NAV különböző jogcímeken összesen 21,2 milliárd forint megfizetésére kötelezte Gattyánékat. Később a cég az Európai Bírósághoz fordult. (Napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt