A véleménydiktatúra 2015-ös áldozatai

szexizmus
2015 december 18., 06:44

Nem, nem a sokat átkozott, de Magyarországon gyakorlatilag ismeretlen politikai korrektség áldozatai ők, mindössze arról van szó, hogy

ezek az emberek vállalhatatlan kijelentéseket tettek, amelyeket a nemcsak a közvélemény, de a munkaadójuk is elfogadhatatlannak tartott.

Az emberek egy jól körülhatárolható csoportját lealacsonyító és sértő, vagy egyszerűen csak nem helyénvaló nyilatkozatoknak bizony nagy ára lehet, ideje hozzászokni.

A vélemény szabad, csak bizonyos pozíciókban többé már nem engedheted meg magadnak, hogy következmények nélkül hangot adj neki

A szólásszabadság azt jelenti, hogy nyugodtan lehetsz szexista, rasszista vagy homofób, de ehhez keress olyan állást, amit nem közpénzből finanszíroznak, és olyan munkaadót, vagy szponzort, akit mindez nem zavar.

Sajnos vannak elegen.

Kép

<br>

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.