A Saul fia vezeti a Guardian toplistáját

A Saul fia az első a Guardian ötvenes listáján, ami az év legjobb filmjeit sorolja fel. A lap azokat a filmeket vette számításba, amiket idén mutattak be Amerikában. Érdekes, hogy az új Star Wars nem szerepel a legjobbak között. 

A film már megnyerte Cannes-ban a zsűri nagydíját, ott van az Oscar előszobájában, jelölték a Golden Globe-ra, és már begyűjtötte a legrégebbi amerikai filmes szervezet legjobb külfödi alkotásnak járó díját is. 

Saul fia: balról a harmadik Nemes László rendező, tőle kettővel jobbra a főszereplő Röhrig Géza. 

Nemes László filmjét ezen a héten mutatták be az Egyesült Államokban, januártól minden államban látható lesz, Magyarországon most 94 ezer nézőnél jár. A listán szerepel még egy magyar darab: Mundruczó Kornél rendező Fehér Isten című filme a 25. helyen van. 

A Saul fia abszolút blockbustereket is lenyomott. Alejandro Gonzalez Inarritu rendező és Leonardo DiCaprio filmje, A visszatérő 3., Steven Spielberg és a Kémek hídja 5., az Amy Winehouse életét feldolgozó Amy a 8. Az afrikai gyerekkatonákról szóló Beasts of No Nation 20.

(Index via Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.