Nem is volt igazi a bomba a Kenyában kényszerleszállt Air France-gépen

külföld
2015 december 20., 14:58
comments 91
A gép, amin a papírmasé álbombát találták. Fotó: AFP
photo_camera A gép, amin a papírmasé álbombát találták. Fotó: AFP

Bár a kényszerleszállás utáni első jelentések szerint a kenyai hatóságok valóban bombát találtak az Air France Mauritiusból Párizsba tartó, Mombasában leszálásra kényszerült járatán, mostanra kiderült, hogy

az, amit bombának néztek, csak egy papirmassé bombautánzat volt.

A papírból kivágott szerkezetbe ugyanakkor egy tojásfőző órát is beépítettek, hogy ketyegésével hitelesebbnek tűnjön. Az Air France igazgatója, Frederic Gagey szerint az egész csak

"egy rossz vicc, egy szélsőségesen agresszív tréfa"

volt csak.

A papírmasé álbombát a Boeing 777-es egyik vécéjének tükre mögé rejtették. Robbanószert nem tartalmazott, ez magyarázza, hogy hogyan sikerülhetett felcsempészni a gépre - a reptéri vizsgálatok a robbanószert kimutatták volna, de papírra nem jeleznek.

Az álbombát az egyik utas fedezte fel, ő riasztotta a személyzetet, ami után a pilóta döntött úgy, hogy a legközelebbi reptéren le is száll. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.