Berlini magyar nagykövet: Az EU pellengérre akarja állítani a kelet-európaiakat, amiért nem akarnak bevándorlókat

2015 december 21., hétfő 11:59
345

Az RP Online interjút közölt Györkös Péterrel, Magyarország berlini nagykövetével. A beszélgetés apropója az volt, hogy Angela Merkel német kancellár elítélően nyilatkozott Magyarország migránspolitikájáról. Merkel azt mondta, Németországnak azért kellett befogadnia a bevándorlókat, mert látták a tévében, hogy Magyarország hogy bánik velük.

Györkös szerint Merkel emberi döntése volt a befogadás, de az ezzel kapcsolatos problémák a döntés előtt is megvoltak, és azután is megmaradtak. A nagykövet a Keleti pályaudvarnál szeptember elejére feltorlódó több ezer bevándorlóról azt mondta, hogy

bizonyos„érdekelt felek” döntöttek úgy, hogy a magyarországi pályaudvaron humanitárius vészhelyzet álljon elő.

Érdekelt felek alatt Györkös embercsempészeket értett, akik úgy látták, hogy a határok lezárásáról szóló magyar döntés veszélyezteti az Észak-Európába vezető csempészútvonalakat. Ezért a határzár miatti bosszúból duzzasztották fel a tömeget.

A nagykövet szerint az EU-s pénzek leállításáról és késleltetéséről szóló uniós nyilatkozatoknak is csak annyi a céljük, hogy pellengérre állítsák a kelet-európaiakat, főleg a magyarokat, amiért nem akarnak bevándorlókat befogadni.

Györkös ennek ellenére azt mondta, hogy Magyarország mégis hajlandó migránsokat fogadni,

ha az EU ad még pénzt az ellátásukra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt