Deutsch vesztett a drogperben, de azt nem mondták ki róla, hogy drogos

politika
2015 december 21., 12:08
comments 317
photo_camera

Első fokon lényegében elvesztette a Juhász Péter Együtt-politikus elleni drogperét Deutsch Tamás. Egy pontban ugyan nyert és 100 ezer forintot ítéltek meg neki, amiért Juhász a vélt drogozás vizuális bizonyítékaként kiposztolt a Facebookra egy fotót, amin Deutsch látványosan izzad, de a per lényegi részét első fokon elbukta.

Azért perelte be ugyanis Juhász Pétert, mert az azt állította róla, hogy a Fidesz-alapító fogyasztott már drogot életében. Juhász azért tett ilyent, mert képmutatónak érezte Deutsch egy korábbi nyilatkozatát arról, hogy soha nem próbált ki semmilyen kábítószert.

A mostani elsőfokú ítélet azt mondja ki, hogy Juhász állítása nem volt törvénysértő. A bíró az ítéletét nagyrészt Juhász egyetlen, személyesen is megjelenő tanújának vallomására alapozta, aki korábban arról beszélt, hogy a kilencvenes években együtt szívott marihuánás cigarettát a politikussal a Nincs Pardon nevű szórakozóhely vécéjében. A bírónő a tanú vallomását életszerűnek nevezte, olyannak, ami nem tűnt elfogultnak. Deutschék hiába próbálták megrengetni a tanú hitelességét azzal, hogy az NP-ben nem is volt biliárdasztal, miközben a tanú biliárdozás utáni szívásról mesélt.

Juhász tehát a bíró szerint nem sértette meg Deutsch jó hírnevét, azzal, hogy azt mondta, fogyasztott kábítószert. Olyat viszont nem mondott ki a bíró, hogy a Fidesz politikusa drogozott volna.

Azért viszont megítélt 100 ezer forintot, illetve egy nyilvános bocsánatkérést hogy Juhász visszaélt ellenfele képmásával, amikor izzadós képet posztolt róla az fb-falára. A bíró megnézte a kérdéses interjút, és úgy ítélte meg, hogy Deutsch összeszedett válaszokat adott, nem érezni úgy, hogy valamilyen szer hatás alatt lett volna. Ami látszott, az annyi, hogy igencsak melege van.

Deutsch fellebbez az elsőfokú ítélet ellen. Az ítélet után újságírók előtt azt mondta, hogy egy vallomás alapján ítéltek az ügyben, és fenntartotta, hogy soha nem próbált ki semmilyen drogot. Tudósítónkat Deutsch legjobban azzal lepte meg, hogy a lelkiállapotát, amiben elindította a pert, a nácik által az auschwitzi lágerben puskatussal ütött Királyhegyi Pál humoristáéhoz hasonlította, aki egy híres anekdota szerint ekkor fakadt ki azzal, hogy

Most telt be a pohár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.