Elképesztő hülyeséggel vádolta meg a DK Lázár Jánost

politika
2015 december 21., 13:29
comments 463

Új szintre ugrott a Demokratikus Koalíció az „Idióta Politikai Műbalhék” kategóriájában, pedig csak nemrég éltük át a „Borzasztó Terrorgyanús Dolgokat Találtak a Menekültek Okostelefonjain” tematikájú fideszes kamubalhét.

Gréczy Zsolt szóvivő hétfőn azzal sokkolta a közvéleményt, hogy pártja fényképes bizonyítékot kapott, miszerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter olyan vadászaton vett részt, amelyen - törvénysértő módon - fegyvert adtak egy kiskorú gyermek kezébe is. A képek egyikén Lázár János egy fegyvert tartó kisfiú mögött tűnik fel - forgatta meg a kést az érzékenyebbekben Gréczy Zsolt.

A hatályos törvények szerint csak a 18. életévüket betöltött személyek lehetnek vadászok. A büntető törvénykönyv (Btk.) alapján emellett a lőfegyver engedéllyel nem rendelkezőnek történő átadása is bűncselekménynek számít - magyarázta Gréczy.

Ezzel a trükkel viszont csak a gyengénlátó szavazópolgárokat tudja meggyőzni, a többiek ugyanis jól láthatják a DK által publikált fotón, hogy Lázár bizonyos értelemben ugyan tényleg a fegyveres kisfiú mögött tűnik föl, csakhogy mindez pusztán a rövidülés miatt van így, a miniszter ugyanis a rét túlsó végén, egészen máshol álldogál:

photo_camera

Gréczy külön említést tett egy másik, ugyanattól az ismeretlen személytől kapott fotóról, amin Lázár „vesszővel avat vadásszá” több gyereket. Itt is meg kell nézni a képet, hogy az ember megértse, nem pedofil aktusról, hanem tréfásnak tűnő vadászszertartásról vagy játékról lehet szó.

photo_camera

A fotó, ettől függetlenül igencsak bizarr, a maga módján kifejezetten szórakoztató mű, ami arról mesél, hogy vadászgyereknek se lehet könnyű lenni.

A sorozat legszórakoztatóbb darabja pedig az ördögi mosollyal vesszőző Lázárt örökíti meg:

photo_camera

A DK viszont nem szórakozik, hanem feljelenti Lázárt. Gréczy felidézte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy korábbi, DK-nak adott parlamenti válaszát, amelyben súlyos kötelezettségszegésnek nevezte, ha egy vadász gyermek kezébe ad fegyvert. Fazekas szerint ilyen esetekben felmerül a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja – folytatta Gréczy.

Lázár ezzel a rövid közleménnyel reagált az egészre:

„Köszönöm a Demokratikus Koalíció kitüntető figyelmét, hogy a családomat és a szabadidőnk közös eltöltését szemmel tartja. Szeretném megnyugtatni a párt tagjait: állok minden vizsgálat elé.

A képeken látható vadászaton vendégként vettem részt, másokhoz hasonlóan a családommal. Az egyik képen látható fegyvert tartó alak nem a hozzátartozóm.


Szeretnék Áldott Karácsonyt kívánni a Demokratikus Koalíció valamennyi tagjának és családtagjaiknak.”

Felmerülhet a kérdés, hogy mire jó Gréczy ügyeskedése, ha egyszer a fényképeken bárki láthatja a saját szemével az igazságot. A válasz erre például ez a 24.hu-s cikk, amiben nem található meg egyetlen kérdéses fotó sem, csak szöveg, az írás vastaggal szedett bevezetője cserében ezt állítja:

A DK birtokába került fotókon a miniszter fegyvert tartó gyermekkel pózol.

Ez pedig, ahogy a 444 olvasói jól láthatják, egyszerűen nem igaz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.