Magyarország segítse a menekülteket!!4

Közös nyilatkozatot adott ki az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az Európa Tanács és az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala. A három szervezet együtt kéri, hogy 

"Magyarország tartózkodjon az olyan politikai irányvonaltól és lépésektől, amelyek növelik a menekültekkel és a bevándorlókkal szembeni intoleranciát és félelmet, és táplálják az ellenük irányuló idegengyűlöletet."

A három szervezet közösen kéri a magyarországi vezetését, hogy segítse mindazokat, akik a saját akaratuk ellenére kényszerültek otthonaikat elhagyni. 

A magyar kormány decemberben egy, az ország lakosságát megszólító új kampányt indított, amelyben a háború és a fegyveres konfliktusok elől menekülőket a vallásuk és a származási helyükalapján bűnözőknek, megszállóknak és terroristáknak festi le, és a bevándorlókat is célkeresztjébe veszi,

írják. A három szervezet szerint a magyar kormánynak el kellene ismernie, hogy a menekültek súlyos traumákat, tragédiákat és veszteségeket szenvedtek el, mielőtt Európába érkeztek. 

Az aláírók Magyarországra, mint az egységes Európa részére, azzal a várakozással tekintenek, hogy hozzájárul azokhoz az erőfeszítésekhez, amelyekkel a kontinens kezelni igyekszik a II. világháború legsúlyosabb menekültválságát, és teljesíti az általában a nemzetközi jogból, illetve Az emberi jogok európa egyezményéből fakadó nemzetközi jogi kötelezettségvállalásait.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.