Ámulnak a régészek, senki nem tudja, mire szolgál ez a jeruzsálemi temetőből előkerült nyolckilós aranytárgy

történelem
2015 december 22., 10:33
comments 311

Rejtélyes tárgy került elő egy jeruzsálemi temetőből.

Egy takarító talált egy csomagot egy temetőben álló régi épületben, ezért – az izraeli helyzetre tekintettel – kihívta a tűzszerészeket. Ők elővigyázatosan felrobbantották a csomagot. Csakhogy a robbanás kisebb károkat okozott az épületben, és így előkerült egy jókora aranytárgy.

Amiről viszont az avatott régészek sem tudják, hogy micsoda.

Az izraeli régészeti hivatal nem hogy a funkcióját nem tudja a nyolckilós valaminek, de nem is tudják minek nevezni. Annyira nem értik a helyzetet, hogy a Facebookon várnak tippeket.

De tényleg, mi az isten ez?

Megfejtéseket kommentben várjuk, a szerkesztősében volt egy bizonytalan "mézcsepegtető" próbálkozás, de biztos van valami megoldás.

UPDATE: Nagyon úgy tűnik, hogy a derék izraeli tudósokat csúnyán átverték. Nem ókori héber kegytárgyról, hanem minden jel szerint valami newage energetizáló bizbaszról van szó, amit drágán árulnak az ilyesmi iránt fogékonyaknak.

photo_camera

Sőt, a kulthívők még el is helyeznek ilyen energiaáramoltatókat a világ különböző pontjain:

photo_camera

Szóval innen is gratulálunk hoaxkampány-szervezőjüknek, szép munka volt!

(Jpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.