Hosszú Katinkát zsarolni próbálta az úszószövetség, elege van belőlük

sport
2015 december 22., 08:54
comments 661

Nem ússza meg egykönnyen az úszószövetség azt a hosszú, kemény hangvételű közleményt, amit a többszörös világcsúcstartó Hosszú Katinka adott ki az imént.

AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
photo_camera AFP PHOTO / MARTIN BUREAU

"Azzal kellett szembesülnöm, hogy bár a Magyar Úszó Szövetség elvárja a világszínvonalú eredményeket, az ő oldalukról közel sem biztosított a világszínvonalú háttér. Úgy érzem, hogy a vezetők megelégedtek a magyar úszás jelenlegi helyzetével, és nem gondolnak arra, hogy mi lenne szükséges az előrelépéshez."

A 2017-es megalomán úszóvébére készülő sportszövetség Hosszú szerint több szempontból is borzalmasan működik. A sportolók és a szövetség folyamatosan harcolnak egymással, a sportolók nem kapnak megfelelő visszajelzéseket a sportvezetőktől, folyamatosan bizonytalanságban vannak. Hosszú szerint céltudatosabb vezetőkre lenne szükség a szövetségben, sőt:

"az igazság az, hogy a rendszer hibás és nem tudom tovább azt tettetni, hogy minden rendben van"

– írja, de a közvélemény ebből nem lát semmit, hiszen az élsportoló úszók hozzák a jobbnál jobb eredményeket.

Hosszú arról is beszámol, hogy

az úszószövetség gyakorlatilag megzsarolta:

csak akkor lettek volna hajlandóak a felkészüléssel kapcsolatos kéréseit teljesíteni, ha ő az arcát és nevét adja az úszóvébé reklámozásához – pedig korábban azt ígérték, hogy ha jók lesznek az eredményei, akkor megkapja a szükséges felkészülési feltételeket. Hány világbajnoki címet kell nyerni ebben az országban, hogy végre normálisan bánjanak valakivel?

"És most, hogy a 2015-ös eredményeim sem elegendőek ahhoz, hogy teljesítsék a kéréseimet, el kellett, hogy gondolkodjak, mégis mi az, amit még el kell érnem ahhoz, hogy biztosítsák a felkészülésemhez szükséges feltételeket?"

Hosszú azt írja, hogy a maga részéről már három éve folytatja ezt a harcot zárt ajtók mögött, és örül, hogy eredményei miatt olyan helyzetben van, hogy nyíltan is ki tud állni a többi úszótársáért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.