Túl sokat energiaitalozott, meghalt koffeinmérgezésben

egészség
2015 december 22., 07:21
comments 87

Egy huszonéves japán benzinkutas rejtélyes körülmények között halt meg 2014 végén, ezért a japán rendőrség segítséget kért külső szakértőktől. Dr. Shinichi Kubo, a fukuokai egyetem szakértője szerint

túl sok energiaitalt ivott, és koffeinmérgezésben halt meg.

Eszpresszóban mérve egy nap alatt 140 csészényi kávét kellene meginni egy halálos koffeinmérgezéshez. De az amerikai egészségügyi felügyelet (USDA) szerint már napi 4-7 csésze, azaz 600 milligramm is sok. Az energiaitalokkal az a probléma, hogy sokan nehezen tudják felmérni, hogy egy dobozban hány eszpresszónyi koffein van, ezért könnyen túlzásba lehet esni. 

Igaz, a japán férfi nem csak energiaital, hanem kapszula formájában is fogyaszthatott még extra koffeint, legalábbis a boncolás során erre utaló jeleket is találtak.

(Wall Street Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.