Az MKB perrel fenyeget minden újságot, ami megsérti a "banktitkot"

gazdaság
2015 december 23., 12:02
comments 139

"Az MKB Bank nem tolerálhatja tovább, hogy a médiában egyre gyakrabban jelennek meg olyan írások, beszámolók és hírek, amelyek nyilvánvalóan banktitkot sértenek, ezért a jövőben minden ilyen esetben azonnal feljelentést tesz, és erre fogja buzdítani a Magyar Bankszövetségen keresztül az összes magyarországi pénzügyi szolgáltatót" - közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében nagy felháborodásában az MKB Bank.

A pillanatnyilag állami tulajdonú bank valószínűleg azon lehet ennyire kiborulva, hogy bizonyos sajtótermékek - köztük mi is - igyekeztek megtudni, hogy mégis mennyi pénzzel finanszírozzák Andy Vajna filmügyi kormánybiztos/kaszinómogult abban, hogy felvásárolhassa az ország második legnagyobb kereskedelmi televízióját. Erre ugyanis a banktitokra hivatkozva utasították el a választ - hasonlóan a kizárólagos állami tulajdonban levő, a Külügyminisztérium alá tartozó Eximbankhoz.

Az MKB most azt írja, hogy a feljelentgetésen túl kapcsolatba lép az újságírókat, laptulajdonosokat, tartalomszolgáltatókat tömörítő szervezetekkel, hogy "közösen találják meg a megoldást, ami egyaránt szolgálja a szabad és felelős tájékoztatás, valamint a banktitok védelmének szempontjait".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.