Gyárfás Tamást magánemberként bántja, hogy Hosszú Katinka nem lesz szövetsége ingyenkabalaállata

2015 december 23., szerda 5:42
360

Nem állítom, hogy értem, sőt, azt se, hogy értelmes Gyárfás Tamás nyilatkozata, amit a Magyar Nemzetnek adott Hosszú Katinka ügyében. Talán hallották, hogy a sokszoros világbajnok Hosszú, a magyar úszósport aktuálisan legnagyobb sztárja és olimpiai reménysége kedden nyílt levélben fakadt ki azért, mert szerinte a Gyárfás elnökölte Magyar Úszószövetség korábbi ígéreteivel szemben még mindig nem biztosít kellő támogatást felkészüléséhez.

Hosszú vádjai szerint korábban azért nem kapott támogatást, mert nem voltak elégedettek az eredményeivel. Most, hogy eredményes, meg már azért nem, mert például visszautasította, hogy haverságból ő legyen a 2017-es budapesti úszóvébé reklámarca. Erre mondta Gyárfás, hogy

"Katinka nemet mondott a promóciós feladatokra [...] Hadd jegyezzem meg, 2013-ban Katinka részt vett a vb-pályázat promóciós munkájában, Orbán Viktor miniszterelnök mellett felszólalt. Csodálatos helytállást tanúsított. Ugyanebben a szellemben kértem most is. Ez engem magánemberként bántott."

Hogy pontosan mi bántotta magánemberként Gyárfást, azt nem sikerült felfognom. Mindenesetre az úszószövetség elnöke most azt állítja, hogy Katinka azt csinál amit akar, különben meg lesz szíves szólni amerikai férjének, hogy hívjon ide külföldi edzőket előadni, ha Hosszú mindenáron külföldi edzők előadásaira kíváncsi. Amúgy pedig a maga részéről hajlandó a békülésre, bár ezt is sikerült elég sajátosan megfogalmaznia:

"Mindkét fél nyugodtan léphet. Nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha keresnem kell" - mondta, hozzátéve, hogy "Katinka állócsillag, mi földi halandók vagyunk", amit azért még azzal is megtoldott, hogy

"attól még nagyobbá válik, ha nem érzékelteti velünk, hogy ő állócsillag".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt