Kitiltották a drónokat a síversenyekről, miután az egyik majdnem elkaszált egy osztrák versenyzőt

sport
2015 december 23., 15:51
comments 88

Ahogy arról délelőtt beszámoltunk,  ha az osztrák Marcel Hirscher egy fél másodperccel rosszabb időt megy Olaszországban, akkor épp telibe találta volna egy épp bedöglő drón. A baleset miatt a Nemzetközi Síszövetség kitiltotta a kamerás drónokat a világbajnokságról.

A szövetség elnöke, Markus Waldner Az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy amíg ő a főnök, addig biztosan nem lesznek drónok a versenyeken, mert ártanak a biztonságnak. „Csak a szerencsén múlott, hogy Marcel nem sérült meg. Nagyon dühös vagyok.”- tette hozzá Waldner.

A verseny közben Hirscher nem vette észre, hogy mi csapódott be mögötte, de érezte, hogy történt valami. Abba bele sem mer gondolni, hogy mi történt volna, ha a 10 kilós drón 20 méterről eltalálja. 

A Síszövetség szerint Olaszországban nem olyan szigorúak a drónok használatára vonatkozó szabályok, mint Ausztriában vagy Svájcban, ahol az is tilos, hogy berepüljenek vele a tömeg fölé. A lezuhant drónt üzemeltető cég, az Infront még vizsgálja a baleset körülményeit.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.