Karácsonyi mikrokremlinológia: Orbán az Időkben, Lázár a 'szavában

POLITIKA
2015 december 25., 09:19
comments 175

Vegyük észre, hogy Orbán Viktor (no. 1.) a Magyar Időkben fejtette ki tartalmas karácsonyi gondolatait, addig Lázár János (de facto no. 2.) a

Népszavában

nyilatkozott meg. Még egyszer mondom,

a Népszavában.

Nem a Magyar Nemzetben, nem a TV2-ben, nem az Indexben, nem a Népszabadságban, nem a Világgazdaságban, nem a Napiban.

A Népszavában.

Vajon mi következik ebből? Hogyan kell ezt értelmezni? Mi függ össze mivel? És elsősorban:

Kinek áll ez érdekében?

Török Gábor kollégámmal együtt úgy gondolom, hogy ennek alighanem

üzenetértéke

van, amelyet alábecsülni hiba volna. Ugyanakkor az is igaz, hogy még korainak tűnik verni tamtamot, pláne farkast kiáltani. Egyúttal mindenkit óvnék attól is, hogy akár csak túlértékelje a jelzést. Lehet, hogy Lázár részéről ez egy kemény jelzés, de az is lehet, hogy egy puha plüssállat. Lehet, hogy hosszútávon is meghatározza, de az is lehet, hogy már rövidtávon életképtelennek bizonyul. Nem lennénk meglepve, ha ez odáig vezetne, de akkor sem, ha észrevétlen maradna.

Fölvetődhet persze, hogy ez nem több, mint Csáky szalmája, és ha ma még szélmalomharcot is folytatnak a felek, aligha lehet a szellemet visszagyömöszölni a palackba, viszont valószínű, hogy szelet vetettek, ebből következően valószínűsíthetően vihart aratnak majd a nem túl távoli jövőben. Vagy akár hamarabb.

Annyit azonban kijelenthetünk, hogy így vagy úgy, de a nap végén kiderül, mi merről hány méter, eszik-e vagy isszák. De ez már más lapra tartozik. Viszont ez is megér még egy misét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.