Te is kapcsolgathatod ennek az alaszkai háznak a díszkivilágítását

2015 december 25., péntek 12:54
54

Van már mindenféle karácsonyi díszkivilágítás a világon, páran tökéletesen zenére koreografálják a fényeiket, mások csak simán brutálisan sok égőt használnak és az egészet felveszik drónnal.

Olyat viszont még senki nem csinált, mint egy alaszkai pár, Ken és Rebecca-Ellen. Ők az alaszkai Fairbanksben álló házukat díszítették fel égőkkel, és csináltak hozzá egy weboldalt, amin keresztül

a világon bárki kapcsolgathatja a fényeiket.

A christmasinfairbanks.com weboldalon egy vezérlőpanel fogadja a látogatót és egy webkamera képe a házról.A vezérlőpanelen fel le lehet kapcsolgatni a különböző égősorokat. Mivel a kezdeményezésről már világszerte több újság is beszámolt, az oldalon általában több száz ember kapcsolgat egyszerre, így a kép egy kis késéssel változik csak meg.

A kapcsolókkal külön lehet irányítani a színes oszlopokat, a garázs fényeit és az ablakokban lévő égősorokat is.Az oldalon van pár tudnivaló is az akcióról, a vállalkozó kedvű pár leírja például azt is, hogy nem kergetik őket az őrületbe a villogó fények, hiszen - szerencséjükre - bentről nem látják őket.

Viszont ez az egészet működtetni elég sokba került, a weboldal fenntartása és a villanyszámla több száz dollárt visz el. Lehet nekik adakozni is, de nem muszáj. Azt is írják, hogy ha nem muszáj, ne kiránduljanak az emberek csak emiatt a házuk elé, nézzék inkább a netről a fényeket, úgy viccesebb. 

Így néz ki a ház a kapcsolgatott fényekkel:

(Business Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt