2015-ben Hosszú Katinka a kilencedik legjobb sportoló Európában

sport
2015 december 26., 12:00
comments 132

Az európai hírügynökségek újságírói megválasztották az év tíz legjobb sportolóját, és bekerült az elitkörbe a 26 éves Hosszú Katinka is, aki az idei vizes-világbajnokságon két arany- és egy bronzérmet nyert. Huszonkét hírügynökség újságírói szavaztak a Lengyelországban lebonyolított voksoláson. 

AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
photo_camera AFP PHOTO / MARTIN BUREAU

A szerb világelső teniszező, Novak Djokovic meggyőző fölénnyel nyerte a versenyt, megelőzve a tavalyi győztes Forma-1 pilótát, a brit Lewis Hamiltont. Djokovic 2015-ben a négy Grand Slam-torna közül hármat megnyert, győzelme jogosságához nem férhet kétség. Ő tavaly harmadik volt a listán, Hosszú akkor is felfért a legjobbak közé, és nyolcadik helyen végzett. Idén kilencedik.

A 2015-ös lista: 

1. Novak Djokovic (szerb) tenisz - 199 pont 
2. Lewis Hamilton (brit) Forma-1 -  139 
3. Dafne Schippers (holland) atlétika - 79 
4. Pau Gasol (spanyol) kosárlabda - 72 
5. Cristiano Ronaldo (portugál) labdarúgás - 59
6. Mohamed Farah (brit) atlétika - 52
7. Anna Fenninger (osztrák) alpesi sí - 46 
8. Marcel Hirscher (osztrák) alpesi sí - 43 
9. Hosszú Katinka (magyar) úszás - 41 
10. Marit Björgen (norvég) sífutás - 34

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.