Súlyos autóbalesetet szenvedett a jekatyerinburgi magyar vezető konzul

baleset
2015 december 27., 11:26
comments 91

Az oroszországi Baskíriában autóbalesetet szenvedett Magyarország Jekatyerinburgi Főkonzulátusának vezető konzulja – közölte a TASZSZ orosz hírügynökség helyi katasztrófavédelmi forrásokra hivatkozva.

A baleset pénteken történt Duvan körzetben, a Kropacsevo-Meszjagutovo-Acsit útvonalon, ahol egy Volvo, amiben a magyar diplomata ült, teherautóval ütközött.

Szvetlana Kuszkarbekova, a baskíriai egészségügyi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a magyar diplomata állapota „rendkívül súlyos”, az intenzív osztályon kezelik. A szóvivő szerint a duvani kórházba vezető idegsebész szakorvosokat küldtek repülőgépen – írja az MTI.

A magyar kormány oldalán található információk szerint a vezető konzul Fábián Pál. 2007-ben – amikor Jekatyerinburgban kezdett  Magyarország új oroszországi konzulátusán – a 168 óra készített vele interjút, amiből kiderült, hogy Fábián Pál Jenő a hatvanas években arab szakosként végzett a moszkvai diplomataképzőn. Líbiai, iraki kiküldetések után moszkvai főkonzulként élte meg a rendszerváltást, és Grósz Károly meg Antall József kormánya is megbízott benne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.