Nem kell a robotkutya az amerikai hadseregnek

Tbg
TECH
2015 december 29., 12:39
comments 138

Évek óta figyeljük, ahogy fejlődnek a Boston Dynamics robotkutyái: az időközben a Google tulajdonába került cég négylábú robotjait azért fejlesztette, hogy nehezen járható terepen is megoldható legyen nagyobb terhek cipelése (á la csacsi vagy öszvér). A projektbe beszállt a Pentagon is.

A Quartz szerint azonban az amerikai hadsereg egyelőre nem tervezi bevetni az LS3-akat, aminek egyszerű oka van: a gázüzemű motorokkal szerelt robot túl hangos, azonnal elárulná az ellenségnek, merre lopakodnak a katonák.

Pedig a Pentagon komoly részt vállalt a DARPA-projektben, és valószínűleg az LS3 kisebbik testvérével, a Spottal is felsültek: az elektromos motorral szerelt robot már halkabb, de sokkal gyengébb, az LS3 180 kilós teherbírásával szemben csak 18 kilót képes elvinni.

Ugyancsak problémás, hogy az ilyen bonyolult robotokat akció közben nehézkes lenne bütykölni, ezért valószínűleg maradnak ott, ahol vannak: raktárban. (Quartz)



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.