318 millió eurót fizet az Apple Olaszországnak

gazdaság
2015 december 30., 17:11
comments 29

Megegyezett az olasz hatóságokkal az Apple, 318 millió eurós bírság fejében lezárják a cég ellen adóelkerülés miatt indított vizsgálatot. Az olasz adóhatóság vádjai szerint az Apple olasz leányvállalata 2008 és 2013 között felejtette el bevallani jövedelmét. Az adóhatóság becslése szerint ez idő alatt 880 millió eurós adóhátralékot halmozott fel.

Ezt váltja most meg jutányos áron, 318 millió euróért az Apple. Az alkut több hónapnyi tárgyalás után kötötte meg a cég az eljáró milánói ügyészekkel.

Az Apple még nem reagált hivatalosan a hírre. (Via FT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.