Az orosz, aki holtából feltámadva egyből inni ment

külföld
2015 december 30., 19:56
comments 91

Elárulok egy újságírószakmai titkot:

ha lassan csordogálnak a hírek, akkor csak fel kell ütni egy szibériai újságot,

amiben nyáron biztos lesz pár hír ufót észlelő horgászokról, télen pedig remek bebaszós történeteket találni. A kettő keresztmetszetében pedig ott vannak az olyan időtlen-idétlen remekek, mint ez itt, amire a Mashable figyelt fel a Kasanszkije Vesztyiben.

A sztori szerint - amit akkor se kezdenék ellenőrizni, ha erre amúgy belátható esély volna, mert egyszerűen túl jó ahhoz, hogy megbukjon a hitelesség próbáján - egy helyi férfi barátaival iszogatott, de annyira, hogy az est fénypontján holtan rogyott össze. Ivócimborái szomorúan értesítették a hatóságokat, akik aztán annak rendje és módja szerint a helyszínen halottnak nyilvánították, és el is vitték a helyi hullaházba, amely a cikkben névvel idézett nyomozó, Alekszej Sztojev szerint annyira tele volt, hogy történetünk főszereplőjét a padlón helyezték el. Innen át is adnám a szót Sztojev nyomozónak:

"Az ember egyszercsak felriadt. Fogalma se volt róla, hogy hol van. Nagyon sötét és nagyon hideg volt, agyát pedig elködösítette az elfogyasztott alkohol. A sötétben tapogatózva egy mellette heverő holttest hideg végtagjába akadt. Ettől frászt kapott, így rémülten az ajtóhoz rohant. Az viszont zárva volt, ezért minden erejével dörömbölni kezdett."

A történet szerint a hullaház egyik rémült alkalmazottja hallotta meg a dörömbölést. Értesítette a rendőröket, akik persze nem hittek neki, de végül csak kimentek. Így szabadulhatott a hulla, aki, miután vallomást tett, nem haza indult, hanem vissza a kocsmába, hogy csatlakozzon az immár őt gyászoló ivócimboráihoz. (Via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.