Lőtt sebekkel, holtan találtak egy dél-koreai katonát a demilitarizált övezetben

Tbg
külföld
2015 december 30., 05:27
comments 15

Lőtt sebekkel holtan találtak szerda reggel egy dél-koreai katonát a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet déli részén, közölte a dél-koreai hadsereg.

A rendfokozat nélküli, 21 éves fiatalember járőrműveletben vett részt, amikor egy lőfegyveres incidensben meghalt. 

Az ügyben nyomozást indítottak. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy az észak-koreai hadseregnek köze volna a katona halálához.

Némileg kapcsolódó hír, hogy közlekedési balesetben meghalt az észak-koreai kommunista párt egyik vezetőségi tagja, Kim Dzsong Un közeli munkatársa, Kim Jong Gon. 

A 73 éves képviselő a két Korea közötti ügyekkel foglalkozott a párt és az ország vezetőségén belül. Tagja volt annak a magas rangú észak-koreai küldöttségnek, amely augusztusban tárgyalásokat folytatott Dél-Koreával, miután a két rivális állam hadereje tüzérségi párbajt vívott, és a feszültség a magasba szökött köztük. 

A tárgyalások végül megállapodáshoz vezettek, amely véget vetett a fegyveres incidenseknek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.