Nemzetközi firkászszervezetek támadják a baráti Lengyelország kormányát

külföld
2015 december 30., 16:24
comments 142

Közös nyilatkozatban tiltakoztak a lengyel médiatörvény tervezett módosítása ellen a legnagyobb európai újságírószervezetek - az EFJ, az AEJ és a műsorszolgáltatókat tömörítő EBU -, illetve a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet.

Nyilatkozatuk szerint a kedden, minden előkészítés nélkül, sürgősséggel beterjesztett törvénymódosítás megszüntetné a lengyel közmédia sokszínűségét és függetlenségét.

Véleményük szerint a közmédia európai alapelveivel ellentétes, hogy a javaslat alapján a lengyel kormány saját belátása szerint meneszthetné a közmédia vezetését és felügyelő testületét. "Ha a lengyel parlament elfogadja ezt a módosítást, azzal Lengyelország olyan visszafejlődő rendszert hoz létre, amely példa nélkül áll az Európai Unióban" - fogalmaztak a szakmai szervezetek a nyilatkozatban. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.