Újévi robbantásra készülő terroristákat fogtak Törökországban

külföld
2015 december 30., 13:47
comments 56

A török hatóságok elfogták az ISIS két, feltételezett tagját. A hivatalos tájékoztatás szerint a két terroristagyanús alak szíriából érkezett, robbantásos merényletre készült.

A Reutersnak neve elhallgatását kérve nyilatkozó török illetékes szerint a terroristák Ankara főterén, a Kizilayon akartak robbantani Szilveszter éjjel a tömegben. Az ankaraiak rendszerint ezen a téren összegyűlve várják az újévet, itt egy kisebb robbantás is rengeteg áldozatot szedne. Ezt az értesülést az ankarai rendőrség hivatalosan nem kívánta kommentálni.

A rajtaütés során, amikor elfogták őket, robbanószereket és öngyilkos merényletekhez használt mellényeket is találtak náluk. A tájékoztatás szerint mindkét gyanúsított török állampolgár.

Ankarában októberben követtek el kettős öngyilkos merényletet egy nagygyűlésen, akkor száznál is többen haltak meg. (Via BBC, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.