Újra meghosszabbították a nyomozást a Habony Árpád nagynénjének eladott ingatlan ügyében

bűnügy
2015 december 30., 14:48
comments 125

December 30-án, vagyis ma, szerdán járt volna le a Habony Árpád nagynénjének eladott Károly körúti ingatlan ügyében elrendelt ügyészségi nyomozás határideje. Ez már a negyedik határidő volt az ügyben, az április 30-án hivatalból elrendelt nyomozás első határideje június 30-án, a második szeptember 30-án, a harmadik október 30-án, a negyedik pedig most járt volna le.

De nem járt.

Érdeklődésünkre a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina arról tájékoztatott, hogy

"a kérdezett ügyben a nyomozás határidejét a Fővárosi Főügyészség meghosszabbította".

Bagoly nem írta, hogy meddig, az ügyészség eddigi gyakorlata alapján feltételezhetően újabb két hónappal, úgyhogy a következő hosszabbításra 2016. február 29-én számíthatunk.

A Károly körúti, a belvárosi önkormányzat bevett gyakorlata szerint előbb bérbe adott, majd a bérlőnek rövid időn belül kedvezményesen értékesített ingatlan ügyében jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak. Az ügyben Juhász Péter tett feljelentést, amit a rendőrség átlátszó indokokkal elutasított, de az ügyészség hivatalból újraindította azt.

A lakást megvásárló Classic Immo, aminek tulajdonosa Pápa Marianne, Habony Árpád nagynénje, 2011 decemberében kedvezményesen, 52 millió forintért vehette meg a Károly körúti ingatlant, amit fél évvel később, 2012 júliusában 102 millió forintért értékesített

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt