Végre igazi tél van, így hódolhatunk a kedvenc téli elfoglaltságainknak!

Mi történt az emberekkel? Gyerekkoromban, még amikor az emberek nem csak az okostelefonjukat nyomkodták (de még a bunkofonjukat se), tél közepén mindig gyerekzsivajtól volt hangos az utca. A szabadban volt boldog-boldogtalan, bár akkor ugye még senki sem volt boldogtalan. Úgy volt jó, úgy volt szép.

Bezzeg régen: 1909 január. Szánkózás a Zárda (Rómer Flóris) utcában. Középen Magyar Elek. (Fotó: Magyar Bálint családi albumából)

Most viszont a legtöbben mintha elfelejtették volna, mitől is karácsony a karácsony meg tél a tél. Ideje újra felidézni, hogy a rendes ember milyen minőségi szórakozással ütheti el az időt télvíz idején.

1. Az otthon melege

Egy jó könyv a családi tűzhely mellett minden Facebook-lájknál többet ér.

2. Hógolyó

Kesztyűben akár órákig lehet játszani.

3. Hé, Mr. Hóember!

Az ügyesebbek lábost is tehetnek a fejére.

4. Angyalka

„A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te – önmagadtól – a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.” (Müller Péter)

5. Szánkózás

Száncsengő, csing-ling-ling / tél csendjén halkan ring

Tippek haladóknak

  • Jégkorcsolyázás pocsolyában
  • Sífutás a margitszigeti futópályán
  • Síelés belföldi sípályákon

Operatőr, kameraman és vizuális szakember: Botos Tamás

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.