Végre igazi tél van, így hódolhatunk a kedvenc téli elfoglaltságainknak!

buliajánló
2015 december 30., 13:01
comments 63

Mi történt az emberekkel? Gyerekkoromban, még amikor az emberek nem csak az okostelefonjukat nyomkodták (de még a bunkofonjukat se), tél közepén mindig gyerekzsivajtól volt hangos az utca. A szabadban volt boldog-boldogtalan, bár akkor ugye még senki sem volt boldogtalan. Úgy volt jó, úgy volt szép.

photo_camera Bezzeg régen: 1909 január. Szánkózás a Zárda (Rómer Flóris) utcában. Középen Magyar Elek. (Fotó: Magyar Bálint családi albumából)


Most viszont a legtöbben mintha elfelejtették volna, mitől is karácsony a karácsony meg tél a tél. Ideje újra felidézni, hogy a rendes ember milyen minőségi szórakozással ütheti el az időt télvíz idején.

1. Az otthon melege

Egy jó könyv a családi tűzhely mellett minden Facebook-lájknál többet ér.


2. Hógolyó

Kesztyűben akár órákig lehet játszani.


3. Hé, Mr. Hóember!

Az ügyesebbek lábost is tehetnek a fejére.


4. Angyalka

„A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te – önmagadtól – a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.” (Müller Péter)


5. Szánkózás

Száncsengő, csing-ling-ling / tél csendjén halkan ring


Tippek haladóknak

  • Jégkorcsolyázás pocsolyában
  • Sífutás a margitszigeti futópályán
  • Síelés belföldi sípályákon

Operatőr, kameraman és vizuális szakember: Botos Tamás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.